Zwaarder Door Eiwitdieet?

AB757ADD-F240-494A-BAEF-A9786BA44B11

Ben jij onlangs begonnen aan een eiwitdieet en heb je het idee dat je alleen maar zwaarder wordt? Dat zal dan vast een hele frustratie voor je zijn!

Maar niet getreurd: de kans is groot dat jij juist heel goed bezig bent.

Aankomen tijdens een eiwitdieet is namelijk een teken dat het dieet zijn werk doet. Je moet nog even geduld hebben, voor je aanzienlijk veel af gaat vallen.

Hoe dat komt? Leggen we je graag uit in dit artikel.

Aankomen door het eiwitdieet

Het is een veelgehoord verschijnsel: mannen en vrouwen die met een eiwitdieet aan de slag gaan merken ineens dat de weegschaal naar boven uitvalt en niet naar onder. En dan te bedenken dat je met een eiwitdieet tot wel 4 kilo per week kan verliezen.

Hoe zit dat?

Het heeft alles te maken met de werking van eiwit op je lichaam. Want één van de belangrijkste functies van eiwitten is het aanmaken en herstellen van spiermassa. En dat is precies wat er bij jou gebeurt. En dat is een goede zaak!

Spiermassa en eiwit

Eiwitten helpen je om razendsnel spiermassa op te bouwen en te herstellen. Dat is een verschijnsel dat je veelal in de sportschool terugziet. Krachtsporters komen enorm aan in spiermassa omdat zij zorgen voor een eiwitrijk dieet. Zij eten en drinken veel eiwitten, bijvoorbeeld in kip en andere vlees- of vissoorten. Maar ook door het drinken van eiwitshakes.

Nadat zij hun spieren hebben laten werken, worden de eiwitten direct aan het werk gezet. Spiermassa dat tijdens de intensieve sportsessie gebroken werd, wordt weer hersteld. Sterker en groter dan daarvoor.

Vanaf nu zullen die spieren nog meer energie nodig hebben en zal vet nog sneller worden verbrand.

Spieren zijn zwaarder

Nu maakt het jou waarschijnlijk niet uit hoe dat met sporters zit. Leuk voor ze, maar jij wil afvallen. En dat lijkt niet te gebeuren!

Toch is het zo dat je afvalt. Althans, niet in gewicht, maar wel in vetmassa. Je wordt zwaarder omdat je spiermassa groeit ten opzichte van je vetmassa. En vet is een stuk lichter dan spieren. Je wordt dus zwaarder, maar zal vast en zeker wel zijn gedaald in vetpercentage. Dat kun je voor de zekerheid op laten meten, bijvoorbeeld bij de sportschool.

Spieren verbranden vet

Het mooie is dat je nu over spiermassa beschikt. Grote kans dat je snel zal merken dat die niet meer groeien, maar dat je wel begint af te vallen. Spiermassa verbrandt namelijk automatisch vet voor je. Je valt dus af door de aanwezigheid van spieren! Hoe meer spiermassa, hoe sneller dat zal gaan!

Wil jij dus nog meer profiteren van een eiwitrijk dieet? Zoek dan zeker de uitdaging op in de sportschool. Je zal verstelt staan van hoe snel je dan af kan vallen!

Conclusie

Een eiwitdieet volgen is zeer effectief, al lopen veel mannen en vrouwen er al snel tegenaan dat ze aankomen in gewicht en niet afvallen. Dat heeft te maken met spiermassa. Deze wordt door eiwitten gecreëerd en weegt nu eenmaal zwaarder dan vetmassa. Geef het dus even de kans als je bezig bent met een eiwitdieet. Ook al kom je aan in gewicht, je verliest wel vet. Je vetpercentage zal zeker slinken.

334 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Please rate this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *