KPN en Ziggo duurder

      Geen reacties op KPN en Ziggo duurder
man-holding-remote-control-1040160

Veel Nederlanders kopen een illegaal IPTV-abonnement, waardoor Ziggo en KPN de prijzen van de abonnementen moeten verhogen.

Dit blijkt uit een recent onderzoek. Maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders hebben een illegaal IPTV-abonnement aangeschaft. Dit betekent dat Nederland het hoogste percentage aan illegale kijkers heeft binnen Europa. Het illegale abonnement kost gemiddeld 6,82 euro per maand. Dit leverde voor deze dienst in 2018 in Nederland een omzet op van 93 miljoen euro. Alleen in Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk werden meer illegale IPTV-abonnement verkocht.

Doordat deze illegale abonnementen dezelfde functies bieden als de legale abonnementen lopen de legale tv-aanbieders geld mis. De inkomsten die deze tv-aanbieders hierdoor mislopen worden geschat op een miljard euro.

Doordat de tv-aanbieders geld mislopen, verhogen zij de abonnementskosten. In 2018 steeg de gemiddelde prijs per maand met 2,50 euro. Naast de hogere prijs van de abonnementen speelt ook het feit dat veel content wordt verspreid over verschillende tv-aanbieders in het voordeel van de illegale aanbieders. 

Voor de klanten van legale tv-aanbieders is het natuurlijk jammer om negatief te worden beïnvloed door dit feit. Wanneer je om deze reden wilt stoppen met je tv-abonnement zou je dit kunnen doen via een online opzegservice. Via een online opzegservice kun je makkelijk Ziggo opzeggen of KPN opzeggen. Dit wordt gedaan doordat er een aangetekende opzegbrief wordt verzonden naar de service, na het ontvangen van de brief moet de opzegging worden voltooid.

334 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Please rate this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *